Frimex

Tom Staals

Tom Staals

Directeur Mansveld Industriële Techniek

Contact

Ontwerp
De uitdaging die door de eindklant is neergelegd bij Frimex, is een optimale koelinstallatie te realiseren in een beperkte ruimte. De besturingspanelen maken hier deel van uit, dus moeten daar ook aan voldoen. Door de besturingspanelen slim te ontwerpen, en de componenten zo slim mogelijk in te delen, hebben we de kasten zeer compact kunnen houden, waardoor aan de wensen van de klant tegemoet gekomen wordt.

Planning & productie
Omdat de vraag naar de diensten en producten van Frimex erg hoog maar wel projectmatig is, hebben we naar logistieke oplossingen gezocht om aan de wensen te voldoen. Door de besturingspanelen voor projecten te standaardiseren hebben we een basis ontwikkeld die in kleine aantallen op voorraad wordt gemaakt. Zodra de specifieke eisen bekend zijn, bouwen we de besturingspanelen af. Hiermee versnellen we de doorlooptijd aanzienlijk. De opdrachtgever komt hierin ook tegemoet door een ‘forecast’ te geven: een voorspelling voor de komende weken/maanden waar in de planning rekening mee gehouden kan worden.

De besturingspanelen voor de meubels en cellen worden gemaakt in series van meer dan 20 stuks. We bouwen deze volgens het ‘One Piece Flow’ OPF)  systeem. Een Lea®n productie methode waardoor we optimaal gebruik kunnen maken van de leercapaciteit en mogelijkheden van onze assemblage medewerkers.

Oplevering
De kasten worden allemaal volledig functioneel getest opgeleverd om na installatie direct en zonder problemen in gezet te kunnen worden in de installatie. 

App Tom